Meubelrestauratie Vaes


Meeuwerweg 33 3530 Houthalen-Helchteren
0494 05 26 26 Klik om te bellen

Restauratie antieke meubelen op de oude manier
Derde generatie antiekrestauratie
Restaureren van marqueterie en boulle herstellen

Over Meubelrestauratie Vaes

Restauratie Antieke Meubelen

Met meer dan 30 jaar ervaring als meubelrestaurateur ben ik gespecialiseerd in de restauratie van antieke meubelen en oude afwerkingstechnieken. Je kan bij ons terrecht voor het restaureren van marqueterie, boulle en handmatig politoeren van meubels. Bij mijn restauraties maak ik gebruik van traditionele materialen, zoals beender- en huidenlijm, om de authenticiteit van het meubel te behouden. Ik besteed speciale aandacht aan de oude patina en zorg ervoor dat de antiekrestauratie niet opvalt.

Welke meubels restaureren we?

Wij richten ons uitsluitend op het restaureren van antieke meubels. Onze specialisatie omvat het herstellen van fineer, marqueterie, boulle en het politoeren van meubels. Daarnaast voeren we conservatiewerkzaamheden uit aan door rot of houtworm aangetaste delen. We herstellen breuken en barsten, vervaardigen ontbrekende onderdelen en zorgen ervoor dat alles constructief in orde is. Naast meubelrestauratie bieden we ook herstelwerkzaamheden aan snijwerk, draaiwerk, houten beelden en antiek houten speelgoed. Bij antiekrestauratie behandelen we ook brandschade en waterschade, en werken we eventuele eerdere reparaties bij.

Wat herstellen we niet?

Bepaalde diensten vallen buiten onze expertise:

We voeren geen meubelrestauratie uit voor hedendaags meubilair, zoals het lichter maken van een eiken eetkamer of het repareren van moderne tafels of kasten.
Het opnieuw bekleden van stoelen en zetels behoort niet tot onze diensten, maar we zijn wel gespecialiseerd in het herstellen van houten stoelen.
We retoucheren geen polychromie en bladgoud, noch objecten die gebruikmaken van moderne verftechnieken.
Vanwege onze eenmanszaak kunnen we helaas geen grote en zware kasten aannemen.
Onze focus ligt uitsluitend op meubelrestauratie; we kopen of verkopen geen antiek.

Restauratie antieke meubelen

Foto's

Restauratie antieke meubelen

Meubelrestauratie Vaes in het kort

Soorten antiek

Kasten

Restauratie van antiek

Ja

Onze locatie

Meubelrestauratie Vaes


Meeuwerweg 33 3530 Houthalen-Helchteren
0494 05 26 26 Klik om te bellen